ANTALYA / MURATPAŞA - Ertuğrul Gazi İlkokulu

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında mısra ezberleme yarışması gerçekleştirildi. Başarlı öğrenciler ödüllendirildi.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır.

Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve özlemle anıyoruz.

Mrt

Projemizle eski çağların iletişim dili olan mors alfabesinin öğrenilmesi hedeflenmiştir.    Mors alfabesi ile öğrencilerimiz; karakterleri deşifre eder ve kod yazar. Böylece analitik ve sistematik düşünmeyi öğrenirler.

Projeyi okulumuz adına yürüten öğretmenimiz Bedia ŞAHİN ve emeği geçen bütün öğrencilerimize teşekkür ederiz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda coşku ile kutlandı.