ANTALYA / MURATPAŞA - Ertuğrul Gazi İlkokulu

May

Ulusal Egemenlik ve Çocuk BayramıTürkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümü olan 23 Nisan'da Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlanan ulusal ve resmî bir bayramdır.[8]

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ulusal bayramı olma özelliğini taşıyan bu bayram,Türkiye'de 1921'den itibaren "23 Nisan Millî Bayramı" adıyla kutlanmaya başlanmıştır. İlk başta yasal adı "Çocuk Bayramı" olmasa da, daha sonra çocuklara neşeli bir gün geçirtme ve Himaye-i Etfal Cemiyeti'ne gelir yaratma amacıyla 1927'den itibaren çocuk bayramı olarak kutlanmıştır. Bayramın adı 1935'te "Hâkimiyet-i Milliye Bayramı", 1981 yılında ise "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olmuştur. UNESCO'nun 1979'u "Çocuk Yılı" olarak duyurmasının ardından, devlet kanalı Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ni başlatması ile bu bayram uluslararası düzeye taşınmıştır. YAŞASIN 23 NİSAN!!!

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında mısra ezberleme yarışması gerçekleştirildi. Başarlı öğrenciler ödüllendirildi.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır.

Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve özlemle anıyoruz.

Mrt

Projemizle eski çağların iletişim dili olan mors alfabesinin öğrenilmesi hedeflenmiştir.    Mors alfabesi ile öğrencilerimiz; karakterleri deşifre eder ve kod yazar. Böylece analitik ve sistematik düşünmeyi öğrenirler.

Projeyi okulumuz adına yürüten öğretmenimiz Bedia ŞAHİN ve emeği geçen bütün öğrencilerimize teşekkür ederiz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda coşku ile kutlandı.